Rodzinne święta Wielkanocne 29.03-1.04.2024

Zapraszamy na tradycyjne świętowanie.

Pobyt Wielkanocny 29.03-1.04.2024 zawiera: 3 noclegi, 3 śniadania (w tym 2 świąteczne), obiadokolacja, 2 obiady i 2 kolacje.

Jeżeli pogoda nie będzie sprzyjała kolacja w domu, a spacer zamienimy na zajęcia kulinarne. Dobrze widziane obuwie trekkingowe lub kalosze.


Oferta pobytu 3-dniowego:
Wielki Piątek
od 14.00 przyjazd i zakwaterowanie Gości, na powitanie kawa/herbata i domowe ciasto
18.00 – obiadokolacja postna
19.00 – Rodzinne ozdabianie pisanek i dekorowanie koszyczków wielkanocnych
Wielka Sobota
09.00  śniadanie
10.00 – święconka w kościele – dojazd własnym samochodem (6km)
14.00 – obiad
Spacer dookoła jeziora Sopień 17.00 – Msza Święta w Brzoziu, święcenie ognia i wody
18.30 – kolacja ogniskowa
Świąteczna Niedziela Wielkanocna
09.00 – Wielkanocne śniadanie Szukanie zająca dla dzieci
14.00 – obiad Spacer
19.00 – kolacja
Lany Poniedziałek
09.00 – śniadanie świąteczne i Śmigus Dyngus Pożegnanie gości


Menu świąteczne

 

Wielki piątek – kolacja postna

Zupa ogórkowa,

Ryba, ziemniaki, warzywa gotowane, surówka z kiszonej kapusty, kompot do picia

Bufet kawowy, drożdżówka

Wielka Sobota

Śniadanie

Ser dojrzewający, szynka swojska, pomidorki, ogórki

Carpaccio z buraka, powidła truskawkowe

Bułeczki własnego wypieku, chleb razowy, chleb orkiszowy

Na ciepło jajecznica z wiejskich jaj, parówki

Kawa, herbata

Obiad

Zupa grzybowa

Udka pieczone, puree ziemniaczane, warzywa gotowane, surówka z czerwonej kapusty, kompot

Bufet kawowy, ciasto z galaretą

Kolacja

Wędliny, ser, pomidory, ogórki, twarożek ze śmietaną i rzodkiewką, tarta warzywna, sałatka makaronowa, galaretka z kurczaka, chleb na zakwasie, masło

Niedziela Wielkanocna

Śniadanie Wielkanocne w formie bufetu godz. 10.00

Święconka, jaja faszerowane na 3 sposoby, biała kiełbasa z chrzanem

Pasztet wielkanocny, ser dojrzewający z ziołami, szynka w galarecie, szynka wiejska, sałatka warzywna, pomidory, ogórki, masło, chleb swojski, bułeczki, chleb swojski

Baba wielkanocna, makowiec, mazurek.

Kawa, herbata

Obiad

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem

Karkówka z ziemniakami i kasza gryczana

Zrazy wołowe z sosem z grzybów leśnych

surówka z kiszonego ogórka

Bufet kawowy, ciasto

Kolacja

Sałatka warstwowa z jajkiem, pieczeń rzymska z jajkiem chleb na zakwasie, sałatka z makaronu ryżowego, roladki z szynki, sałatka śledziowa

Lany Poniedziałek

Śniadanie świąteczne godzina 10:00

Szynka wiejska, kiełbaska swojska wędzona, ser dojrzewający,

sałatka warzywna, pomidory, ogórki, jajka w sosie majonezowo-jogurtowym,

Wielkanocne wypieki: keks, sernik

  Cena: osoba dorosła 1 290 zł
dziecko 2-10 lat: 900 zł
dziecko do 2 lat: zł
  Warunkiem rezerwacji jest wpłata 30% od całości na konto.  
rezerwacja